Пътна полиция започва нова акция. Предвиждат се сериозни глоби 

04 юли 2020 10:13   1810 прочита


 
 

„Пътна полиция“ започва нова акция през летните месеци, съобщават от там. Тя ще бъде насочена основно към транзитно пътуващите граждани на трети страни през ГКПП-тата на България, както и срещу засиления трафик за летните отпуски. 

Усилени полицейски патрули ще има по пътищата към границите, по очакваните най-натоварени трасета – магистрали, главен път Е-79 и трасето Русе-Маказа. 


 
По пътищата за морските ни курорти ще се следи за използването на предпазни колани и детски столчета, контрол на скоростта, за алкохол и наркотици, както и за нарушения, които биха могли да застрашат живота на пътуващите, обявиха от КАТ. 

Предвиждат се сериозни мерки срещу нарушителите. Ще се следи и за спирането на автомобили в аварийната лента. 

От КАТ отчетоха и изминалите акции у нас. В рамките на месец по родните пътища са установени повече от 80 неправоспособни водачи, като най-много от тях са в Плевен – 14. На водачи на МПС-та са написани повече от 5500 акта за установени нарушения на пътя. Спрямо пешеходци са съставени 452 акта и 1570 фиша, а за пресичане на нерегламентирани места – 110 наказателни постановления. За неспазване на забранителния сигнал на светофара актовете са 50. 

От „Пътна полиция“ съобщиха още, че по време на приключилата преди дни полицейска операция, насочена най-вече към мотоциклетистите, са установени 1600 нарушения. На място са съставени 558 акта и са издадени 981 фиша.. Повече от 80 водачи или пътници на мотори пък са били без защитни каски, 11 са били случаите на хванати пияни мотоциклетисти. 

 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар