„Пътна инфраструктура” трябва да плати по 80 000 лева кръвнина на Иван и Анна Костови

20 април 2013 14:45   3178 прочита
Снимка: Монитор
Снимка: Монитор


Снимка: Монитор

Агенция „Пътна инфраструктура” трябва да плати по 80 000 лева кръвнина на Иван и Анна Костови, чийто шестгодишен син загина при катастрофа заради огромна дупка на пътното платно. Малкият Георги починал през септември 2007 г. на шосето между пловдивските села Сухозем и Стрелци. Решението от 15 април 2013 г. е на Апелативния съд в Пловдив, където делото влезе за втори път, след като бе върнато за ново разглеждане от ВКС.

Две автотехнически експертизи установили, че причината за катастрофата е голяма дупка на шосето, по което бил правен ремонт, с размери 6 метра и дълбочина 12 сантиметра. Дупката обхващала и двете пътни платна и бащата, който шофирал, не е имал възможност да я избегне. Освен това по пътя нямало и знаци, които да обозначат за препятствието, съобщава "Монитор".

Заради падащата от дърветата сянка Иван не е можел да забележи отдалече дълбоката яма и е навлязъл в нея със скорост 81 км/час. Колата му занесла и се преобърнала, а детето, което се возело на предната седалка без предпазен колан, политнало напред и си ударило фатално главата.

Заради увреждането на шийните прешлени момчето починало веднага, а после изпаднало при преобръщането на колата и било затиснато от нея.

източник: blitz.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар