Путин: Не съм за цар, в американците харесвам креативността

25 септември 2015 10:04   1845 прочита
Владимир Путин: Хората ме наричат по най-различен начин. Сн.: EPA/БГНЕС
Владимир Путин: Хората ме наричат по най-различен начин. Сн.: EPA/БГНЕС


Владимир Путин: Хората ме наричат по най-различен начин. Сн.: EPA/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин смята, че думата "цар" не може да се използва за него. В американците той харесва най-много креативността.

Путин каза това в интервю с американския журналист Чарли Роуз, откъс от което беше публикуван на сайта на телевизия Си Би Ес, предаде ТАСС, цитирана от БТА. Цялото интервю ще бъде излъчено в края на тази и началото на следващата седмица.

В началото на разговора журналистът разказва на президента, че в Америка много се говори за него.

"Може би няма какво друго да правят, освен да говорят за мен", предположи с усмивка Путин.

Роуз отбелязва, че някои наричат Путин "цар".

"И какво от това? Хората ме наричат по най-различен начин", отвръща той.

Не смята ли президентът, че тази титла му подхожда?, пита журналистът.

"Не, не ми подхожда", отговаря Путин.

"Не е важно как ме наричат - било то доброжелатели, приятели или политически опоненти, важно е какво ти самият мислиш за себе си, какво си длъжен да правиш в интерес на страната си, която ти е поверила поста на глава на руската държава", казва убедено той.

На въпрос какво най-много харесва Путин у американците, президентът посочва творческия подход - "Креативността, с която вие решавате проблемите".

"Допада ми откритостта и широтата на възгледите им, тъй като това дава възможност на американците да разкрият вътрешния си потенциал. Благодарение на това Америка и постигна такива смайващи резултати в развитието на страната", допълва той.

Президентите на САЩ и Русия - Барак Обама и Владимир Путин, ще се срещнат в понеделник в Ню Йорк, където ще бъдат за годишната сесия на Общото събрание на ООН. Инициатор на срещата е Путин, съобщи вчера висш американски правителствен представител. От Кремъл обаче заявиха, че срещата е по взаимно съгласие.

източник: dnes.dir.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар