Путин нареди на руското правителство да стабилизира цените на горивата

27 септември 2023 19:04   2555 прочита
Източник: БГНЕС
Източник: БГНЕС


Източник: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин нареди на правителството да направи необходимото, за да гарантира стабилизирането на цените на горивата след скока им, причинен от увеличението на износа, предаде Ройтерс, пише Факти.бг.

Той заяви, че кабинетът трябва да действа бързо и допълни, че промени в данъците на петролната промишленост са сред възможните мерки.

Обръщайки се към вицепремиера Александър Новак, Путин каза, че потребителите и земеделските производители очакват конкретни резултати, а цените на горивата на дребно продължават да растат.

По време на срещата на министерския съвет правителството е предложило да се коригира амортизационният механизъм чрез увеличаване на коефициента, който е бил намален от 1 септември, обясни Новак на Путин, предаде ТАСС.

Вицепремиерът посочи сред възможните мерки и увеличаване на защитното експортно мито за прекупвачите на горива, за да бъде ограничен т. нар. сив пазар на горива, движен от спекуланти. По думите на Новак то ще нарасне от 20 000 на 50 000 рубли за тон, предаде БТА.

 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар