Проливен дъжд в Смолянско: Следят се реките и критичните точки

25 януари 2019 10:03   2496 прочита
Снимка: bTV
Снимка: bTV


Снимка: bTV

Язовирът в Златоград прелива, но е започнало контролирано изпускане на вода

Следят се язовирите и се изпуска контролирано вода заради усложнената зимна обстановка. Това каза областният управител на Смолянска област Недялко Славов в "Тази сутрин".

Той изрази притеснение от свличане на земна маса в язовира в Златоград, което може да предизвика екстремна вълна. Основно проблеми може да има в центъра на града, добави Славов. Той изрази надежда това да не се случи, но заяви, че има готовност за издигане на пясъчни диги, ако се наложи.

"Хората трябва да са спокойни, понеже са разположени екипи да следят реките и критичните точки", отбеляза още Славов.

Прогнозите за лошо време в Смолянско вече се сбъдват. В Златоград заваля проливен дъжд. Той може да не спре през целия ден. Язовирът на града прелива от вчера, но е започнало контролирано изпускане на водата.

Във високите части на областта и в западните общини Девин, Доспат и Бориново има интензивни снеговалежи и е мобилизирана почистващата техника. Осигурена е и допълнителна техника, която ще почиства при необходимост.

Областният управител на Смолянска област открои, че вчера инцидентите са дошли основно заради неподготвени за зимните условия превозни средства.

През нощта са работили 50 снегорина, за днес ще е мобилизирана цялата техника - около 80 машини.

източник: btvnovinite.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар