Прогноза за 29.09.15

28 септември 2015 20:13   2335 прочита


Сериозна валежна обстановка очаква Източна България. Тежките условия там ще са в резултат от прогнозираните количества дъжд и вече преовлажнената от валежите в понеделник почва. Възможни са локални наводнения. Всичко това ще се допълва от силен северен вятър. И докато над крайните източни райони ще вали почти през цялото денонощие, то от запад през втората половина на деня валежите ще спират, облачността на места ще се разкъса. Максимални температури за страната от +10° до +16°, в Южна България до малко над +20°.

Планините. Облачно и дъждовно време. По най-високите части и студено, като там е възможно временно дъждът да се примесва със сняг. Максимални температури до 1800 метра от +9° до +4°, над 2500 метра до +1°. Вятърът ще е до умерен, над масивите от Централна и Източна България и до силен със северна компонента.

Европа. Обширна и мощна област на високо налягане, по последни прогнози с център Северно море и налягане в него от 1042 хПа, ще държи валежите над континента по неговата периферия. Значителни ще бъдат над южните райони, ще има и гръмотевици. Ветровито ще е на много места в Европа, а по крайбрежието на Норвегия се очакват пориви до и над 100 км/ч.

Повече за времето може да намерите на http://vreme.to и във фейсбук на https://www.facebook.com/bg.vreme.to

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар