Прогноза за 22.10.15

21 октомври 2015 18:29   1796 прочита


Средиземноморски циклон в района на Южна Италия и Западните Балкани ще създаде валежна обстановка в четвъртък. Около и южно от Стара планина, Източна България, ще има условия валежите да бъдат интензивни. Температурите ще останат малко по-ниски от обичайните с максимални между +8° и +13°, в някои източни и южни райони – до +15°. Особено във вечерните часове, в Източна България ще духа умерен, до временно силен североизточен вятър.

Планините. Не излизайте по планините. Времето ще е лошо, ще вали, видимостта ще е намалена, по най-високите части ще превали и мокър сняг. Дневните температури ще се понижат, като до 1800 метра ще бъдат между +9° и +2°, над 2500 метра до 0°. Вятърът ще бъде до умерен от изток-югоизток, по билата и от юг-югозапад.

Европа. Предимно облачно, дъждовно и ветровито време за северните части на Великобритания, Скандинавия. По бреговете на Северно море поривите на вятъра ще достигнат и даже прехвърлят 100 км/ч. Ветровито с пориви до 80 км/ч се очаква да бъде и в Средиземноморието. Наред с дъждовете, значителни над Южна Италия и Южните Балкани, ще има и гръмотевици. Преобладаващо слънчево ще е над Югозападна и Централна Европа. В крайните северни и източни части на континента, някои централни такива, както и на Балканите, ще е студено с максимални температури до +5° и +10°; Северозападна, Западна и Югозападна Европа до +15° и +25°.

Повече за времето може да намерите на http://vreme.to и във фейсбук на https://www.facebook.com/bg.vreme.to

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар