Прогноза: Все пак ще има "циганско лято"

31 октомври 2016 10:19   2030 прочита
Температурите може да стигнат 20 градуса. Сн.: EPA/БГНЕС
Температурите може да стигнат 20 градуса. Сн.: EPA/БГНЕС


Температурите може да стигнат 20 градуса. Сн.: EPA/БГНЕС

През седмицата времето ще бъде динамично. В сряда ще се затопли за кратко, а в четвъртък и петък ще превали. През уикенда ще се затопли, по-осезаемо в неделя.

Днес ще бъде слънчево или с незначителна облачност. Вятърът ще отслабне, но няма да стихва напълно. Дневните температури ще са от 8 до 13 градуса.

Утре вятърът ще стихне в по-голямата част от страната и минималните температури ще бъдат от около минус 3, минус 4 в котловините и високите полета до 4-5 градуса по Черноморието и на местата в Дунавската равнина, където все още ще духа слаб западен вятър. През деня облачността ще бъде променлива, а дневните температури ще останат от 9 до 14 градуса.

В сряда над страната ще започне пренос на по-топъл въздух от югозапад. Минималните температури ще са от около нула до 5-6, а дневните - от 11 до 17 градуса. Облачността ще бъде променлива, средна и висока.

В четвъртък от северозапад облачността ще се увеличи и по-късно привечер и през нощта срещу петък ще започнат превалявания, отначало в северозападните райони, а по-късно и над останалата част на страната. Минималните температури ще бъдат от 6 до 11, а дневните ще са от 12-13 на северозапад до 18, 19 в южните и югоизточни райони.

В петък минималните температури все още ще са високи, от 5 до 12 градуса, малко по-ниски на северозапад. Преваляванията от запад на изток ще спират и до края на деня ще спрат навсякъде. Дневните температури ще са от 9 до 14 градуса.

В събота минималните температури ще бъдат от 2 до 7, по Черноморието до 10-11 градуса, а дневните - от 11 до 16. Облачността ще бъде променлива, а сутрин на места около водните басейни ще се образуват мъгли.

В неделя температурите ще се повишат още и на места ще доближат 20 градуса.

Следете прогнозата дали топлото време ще продължи и след уикенда.

От НИМХ прогнозираха миналата седмица, че ноември ще започне със студено време и че "циганско лято" няма да има.

източник: dnes.dir.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар