Продуктът на Samsung, който спасява животи

29 април 2019 11:56   2562 прочита


Корейската компания Samsung, и по-точно нейната дъщерна компания Cheil Worldwide, пусна доста необичайно „устройство“, наречено Firevase.

На външен вид пред вас е ваза за цветя. Само че тя се състои от две камери. Във вътрешната се налива вода и се поставят цветя.

Външната, която е херметически затворена, е пълна с особено вещество – калиев карбонат. То е способно бързо да охлади околното пространство и да отстрани кислорода.

И първото, и второто действие е „противопоказно“ за огъня. Поради това калиевият карбонат може ефективно да се използва за гасене на пожари.

Идеята на авторите на Firevase е следната: вазата стои спокойно на масата или пък на шкафа, ако изведнъж в дома пламне пожар, хващате я и я запращате към източника на огъня.

Вазата се разбива, калиевият карбонат изтича и гаси пожара.

Доколко ефективно действа продуктът, можете да видите в рекламното видео.

Основната причина за появата на Firevase е, че в родината на Samsung - Южна Корея, още от 2017 г. е въведен закон, който задължава всеки собственик на жилище да се сдобие с пожарогасител.

Въпреки изпълнителността на китайския народ, в наши дни само 60% от домакинствата разполагат със средства за гасене на пожар./ profit.bg/

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар