При Тръмп мигрантите ще минават на "идеологически тест"

16 август 2016 12:00   1449 прочита
Във Флорида тези дни Тръмп се похвали със скромно финансирана кампания в сравнение с Клинтън. Сн.: EPA/БГНЕС
Във Флорида тези дни Тръмп се похвали със скромно финансирана кампания в сравнение с Клинтън. Сн.: EPA/БГНЕС


Във Флорида тези дни Тръмп се похвали със скромно финансирана кампания в сравнение с Клинтън. Сн.: EPA/БГНЕС

Доналд Тръмп промени позицията си за НАТО и каза, че ще работи в тясно сътрудничество с организацията, за да победи "Ислямска държава", предадоха Ройтерс и БТА.

Републиканският кандидат за президент говори в град Янгстаун, щат Охайо.

Освен, че коригира своята изказвана по-рано позиция за НАТО, той повтори, че неговата администрация ще работи и с Русия, за да победи ИДИЛ.

Ако бъде избран, милиардерът смята да свика международна конференция, посветена на тероризма.

Тръмп подчерта, че ще се бори с "Ислямска държава" с всички възможни средства - на традиционната война, на кибервойната, на идеологическата и финансовата война.

Бежанците - на "идеологически тест"

Доналд Тръмп призова за "щателни проверки" на имигрантите, искащи да се установят в САЩ, и обеща да блокира всички, които симпатизират на екстремистки групировки, предаде АП.

Съветници от щаба на Тръмп обясниха, че нов "идеологически тест" за допускане в САЩ ще проверява кандидатите за позициите им по въпроси като религиозната свобода, равенството между половете и правата на хомосексуалистите.

Правителството (на Тръмп) ще използва въпросници, социални медии, интервюта с приятели и членове на семействата или други методи да установи дали кандидатите подкрепят американските ценности като търпимост или плурализъм.

Републиканският кандидат каза, че ще изиска от Държавния департамент списък с регионите, където в момента проверките не са достатъчни, и че ще спре временно миграцията от страните, които са известни с износ на тероризъм.

Тръмп обеща, че важен компонент на външната му политика ще бъде прекратяване на разпространението на радикален ислямски тероризъм чрез ограничаване на достъпа до интернет. "Не бива да позволяваме интернет да се използва като средство за набиране на терористи", подчерта той.

Кандидатът каза също, че съперничката му Хилъри Клинтън не притежава "психическата и физическата сила" да се опълчи на "Ислямска държава".

Също в предизборна проява Тръмп сравни Хилъри Клинтън с Ангела Меркел по отношение на миграцията

"Хилъри Клинтън иска да бъде Ангела Меркел на Америка, а вие знаете какви бедствия докара на Германия и германския народ масовата миграция. Престъпността се увеличи до невиждани размери".

Това заяви кандидатът в Уисконсин, предаде ДПА. Сред приоритетите си във външната политика той открои мерки за спиране на миграцията на хора, идващи от опасни райони в света.

източник: dnes.dir.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар