Пресметнаха колко ще струват изборите през април   

04 февруари 2021 08:15   1460 прочита


Средства ще се изразходват и за възнаграждения на членовете на районните и секционните избирателни комисии, за компютърната обработка на данните от гласуването и издаването на бюлетин с резултатите от изборите, както и за провеждане на разяснителна кампания. 

Близо 110 млн. лв. ще струват предстоящите на 4 април избори. Това стана ясно след като на заседанието си днес Министерският одобри допълнителни 65 251 000 лева за различните дейности по тяхното провеждане. 

Заедно със средствата за закупуване на машини за гласуване общо до този момент парите, които ще бъдат похарчени за вота набъбват до внушителните 110 милиона лева. 

Одобрените средства са с 1, 2 милиона лева повече спрямо първоначално разработения от Министерството на финансите вариант. Така се удовлетворява искането на Централната избирателна комисия относно възнагражденията на членовете на районните избирателни комисии и на секционните избирателни комисии, предава tvn. bg. 

Дейностите, които ще бъдат финансирани със средствата, включват подготовка и отпечатване на избирателните списъци, закупуване и изработване на необходимите изборни книжа и материали и отпечатване на бюлетините, както и логистично осигуряване на областните и общинските администрации и на администрацията на Министерския съвет. 

Средства ще се изразходват и за възнаграждения на членовете на районните и секционните избирателни комисии, за компютърната обработка на данните от гласуването и издаването на бюлетин с резултатите от изборите, както и за провеждане на разяснителна кампания за правата и задълженията на гражданите и начина на гласуване. 

Ще бъдат организирани местата за гласуване и ще бъде обезпечено гласуването с подвижна избирателна кутия или в отделна избирателна секция на избирателите, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация, както и за лицата с COVID-19, настанени в лечебни заведения. Ще бъдат осигурени всички необходими средства за защита като предпазни маски, ръкавици, дезинфектанти и др. за създаване на здравословни и безопасни условия за произвеждането на избори по време на извънредна епидемична обстановка. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар