Премиерът свиква Коалиционен съвет заради трите министерски оставки 

16 юли 2020 07:18   3241 прочита


 
Тази сутрин премиерът Бойко Борисов свиква Съвет на управляващата коалиция заради протестите и в търсене на план за консолидиране на институциите у нас. По време на срещата ГЕРБ и Обединените патриоти ще обсъдят и оставките на Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов, които снощи поиска премиерът, допълва репортерът ни Цветелина Стоянова: 

Още вчера сутринта Борисов анонсира срещата с управляващите партньори и обясни, че ще търси съгласие за стабилизиращ план, изход от ситуацията с нестихващите антиправителствени протести и с настояване за оставката на кабинета: 

„Народът - той определя кой, как и кога да управлява. Има и инструменти, които казват по какъв начин се прекратява мандат или се правят предсрочни избори. Само че с кадрите, които да в президентството … затова много искам да проговорим тези неща, включително и с коалиционните партньори. Ако нямаме план за стабилност, включително и с опозиционните партии да се договори какво ще правим и през останалите месеци… Никой не може да се справи сам“. 

В късните часове на деня стана ясно, че като лидер на партия ГЕРБ Борисов е поискал и ще получи днес оставките на Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов, който е и от квотата на патриотите. Причината - ГЕРБ иска партията да се разграничи от внушенията, че въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски. БНР

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар