Премиерът на Северна Македония обяви какви са приоритетите на страната

23 декември 2020 06:45   2867 прочита


Премиерът на Северна Македония обяви какви са приоритетите на страната 
Заев даде своето мнение във фейсбук. Ето какво написа той: 

Десетте приоритета на Действие 21 - Европейските стандарти у дома са принципите и нашият ангажимент, който ще ни води през следващата година. Това написа премиерът на Северна Македония Зоран Заев във Facebook, подчертавайки, че "Европа у дома" означава по-добър живот за всеки македонски гражданин. 


 
Според Заев, изпълнението на тези 10 приоритета ще бъде мотив на правителството да работи и да продължи с прилагането на европейските стандарти. 

"Европа у дома" означава по-добър живот за всеки македонски гражданин, за всеки човек, живеещ в общата ни Северна Македония. 

"Прочетете повече за 10-те приоритета за 2021 г. на vlada. mk/akcija21", заявява премиерът Заев в профила си във Facebook. 

Ключов проект, на който ще обърнем голямо внимание, е Коридор 8 - основната артерия, която поставя Северна Македония като кръстопът между съседите. С бюджета за 2021 г. планираме да осигурим високо ниво на реализация на капиталови инвестиции в областта на газификацията, железопътната и комуналната инфраструктура, както и за изграждането на социални жилища, съобщи още Заев. 

Заев също така благодари на българския си колега Бойко Борисов за обявеното решение за даряване на ваксините срещу коронавирус. 

"Аз лично благодарих на премиера Борисов, правителството на България и българския народ за солидарността и хуманния жест и изключителния акт на приятелство към македонския народ и всички граждани на Северна Македония. ", написа той. По думите му, в тези тежки за двата народа времена, това е важен жест на солидарност. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар