Премиерът:  Планът за възстановяване се движи перфектно, не вярвайте на фалшиви новини 

16 март 2022 07:05   2 коментара   3014 прочита


 Никой да не си упражнява политическата риторика на база на фалшиви новини. Това заяви премиерът Кирил Петков във връзка с отложената оценка на България за плана за въстановяване и развитие. Министър-председателят е провел телефонен разговор с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен. 

"Тя препотвърди това, че се движим в правилната посока с перфектна скорост, като се надяваме в следващите няколко дни да каже, че всички технически параметри са постигнати. Нека не се прави фалшива политическа риторика на база на фалшиви новини”, обясни той. 

Премиерът е във Варна на посещение на обществен координационен център за бежанците. 

"Вижда се, че когато всички запретнем ръкави заедно, постигаме неща, които никой не може сам да постигне. Усилията не са само върху плещите на доброволците. Утре ще изпратим допълнително 10 човека от МВР, които да работят в центъра. До момента през центъра са обработени документите на над 5 хиляди души. Идвам от ГП в Русе, там вече има готовност за мащабно приемане на хора. Видях палатките, пълни с доброволци. Има готовност за издаването на документи още на границата на всички бежанци. Те ще се насочват към местата за настаняване”, каза още той. 

Кирил Петков добави, че България показва добро лице, с което може да се гордее. 

"Проблемите не са малко, има такива с ваксинацията на пристигащите деца, с обучението им. Държавата ще засили своето присъствие в центровете като този във Варна”, каза още министър-председател. 
Напишете коментар 


 

2 коментара
16 Март 2022 09:43 | Чука
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Простия киро е надрусан шизофреник! От есента лъже, че планът е готов и одобрен и само чакаме парсата.


16 Март 2022 10:06 | Райчо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Да видим действие
А не да излизате по тия американски телевизии
И да ни лъжите
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар