Предупреждение за сняг и поледици в 4 области

28 ноември 2016 09:57   2891 прочита
На места днес ще се образува тънка снежна покривка (Сн. Архив). Сн.: БГНЕС
На места днес ще се образува тънка снежна покривка (Сн. Архив). Сн.: БГНЕС


На места днес ще се образува тънка снежна покривка (Сн. Архив). Сн.: БГНЕС

Жълт код за сняг и поледици е обявен за днес в 4 области на Западна България, предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Предупреждението за опасно време е в сила за областите София, София-област, Перник и Кюстендил.

Днес от северозапад ще нахлува студен въздух. Дневните температури ще бъдат от 6 до 11 градуса, но през деня с нахлуването на арктичната въздушна маса ще се понижават. Главно над южната половина на страната ще превалява. В следобедните часове валежите ще преминават в сняг и ще се образува снежна покривка в някои райони на страната.

Във вторник температурите ще бъдат ниски - по-характерни за месец януари, отколкото за края на ноември, от минус 1 до плюс 4 градуса. Ще бъде и ветровито. Преваляванията през деня ще спрат навсякъде, а облачността ще се разкъсва и намалява.

В сряда сутрин ще бъде студено, с минимални температури от около минус 7 до минус 2 градуса. В котловините и високите полета на югозападната част на страната не са изключени и по-ниски стойности, до около минус 10 градуса.

В четвъртък сутрин отново ще бъде студено, с минимални температури в по-голямата част на страната от около минус 7 до минус 2 градуса, по-високи по поречието на Дунав, в местата без снежна покривка, заради слабия и умерен вятър от запад, който все още ще духа там - до около плюс 1-2 градуса. Отново в полетата и защитените от западния вятър места, особено при наличие на снежна покривка, не са изключени и минимуми до около минус 10 градуса.

През деня температурите от запад ще се повишат с няколко градуса, като затоплянето ще продължи и в петък.

източник: dnes.dir.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар