Предложението на ЕС за споразумение след Брекзит "остава неприемливо" за Лондон 

13 декември 2020 07:58   1911 прочита


Предложението на ЕС за споразумение след Брекзит "остава неприемливо" за Лондон 
 

Преговорите продължават. И двете страни са недоволни в момента: 

Предложението на ЕС за споразумение след Брекзит "остава неприемливо" за Лондон, според източник от британското правителство, но разговорите продължават. Според източника, британският премиер Борис Джонсън "ще положи всички усилия в този процес, но той беше пределно ясен: всяко споразумение трябва да бъде справедливо и да отчита фундаменталната позиция, че Великобритания ще стане суверенна страна след три седмици". 


 
 Дискусиите ще продължат през нощта и вероятно през днешния ден. 


 
 Лондон и Брюксел не успяват да постигнат компромис за правата за риболов, равнопоставеността при конкуренцията и решаването на бъдещи спорове. 

Междувременно, британският вестник "Сънди Телеграф" съобщава, че кабинетът в Лондон планира спасителен пакет на стойност милиарди лириза индустриите, които ще бъдат засегнати най-силно от липсата на споразумение с Европейския съюз. Според изданието той ще обхване овцевъдите, риболовната и химическата промишленост и производителите на автомобили, които е възможно да пострадат от срив в търговията или от новите мита след 1 януари. Изданието, цитирано от Ройтерс, пише също, че общата стойност да помощта се очаква да бъде между 8 и 10 милиарда лири. 

 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар