Предизборни вълнения в Гърция: Очаква се победа за "Нова демокрация"

06 юли 2019 11:04   2391 прочита
EPA/БГНЕС
EPA/БГНЕС


EPA/БГНЕС

СИРИЗА губи с около 8% вещаят прогнозите, конкурентите с люти обещания

Приключи предизборната кампания в Гърция и в неделя ще се проведат предсрочните избори. Предварителните проучвания вещаят СИРИЗА на Алексис Ципрас да отстъпи властта с около 8 % на опозиционната партия "Нова демокрация", предвождана от Кириакос Мицотакис.

Премиерът Алексис Ципрас натрупа редица негативи през изминалите 4 години на своето управление, което даде своето отражение на изборите за европейски парламент през май.

Запитани кой ще спечели изборите в неделя, 69 на сто от анкетираните са избрали "Нова демокрация", а 19 процента са посочили СИРИЗА, докато 87 процента са заявили, че е "много вероятно или сигурно", че ще гласуват.

В последните часове на кампанията двамата лидери отправиха амбициозни обещания към избирателите. Алексис Ципрас наблегна на стабилизираната финансови позиции в международен аспект на Гърция, като заяви, че е дошъл на власт с "празна хазна".

Опонентът му Мицотакис критикува остро Преспанското споразумение, с което Гърция сложи край на спора с Македония за името. Мицотакис подчерта, че никога не би подписал подобен документ и се зае да промени регламента ако дойде на власт.

Според критиците, ако той поема управлението, едва ли ще направи стъпки в тази насока, като определиха изказванията му по-скоро като част от предизборната кампания.

източник: dnes.dir.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар