Правителството представя проектозакона за отмяна на извънредното положение  

04 май 2020 07:57   1 коментар   2268 прочита


 Очаква се правителството да представи проектозакона, с който ще се отмени извънредното положение и ще продължи действието на различни здравни, икономически и социални мерки. 

Проектозаконът за отмяна на извънредното положение ще е готов днес, обяви на брифинг вчера премиерът Бойко Борисов: 

"Думата извънредно положение създава допълнителен стрес. " 

И обясни, че проектът на закон може да бъде окачествен като "санитарно извънредно положение". Той ще продължи действието на различни приети и работещи мерки, които предвиждат права: 

"Трябва да останат мерките 60/40, социалните мерки, банковите мерки, противоепидимичните мерки. Куп неща, които със сигурност след 13 май ще останат. Но да останат в общ закон. " 

Всички ограничения, които ще съпътстват ежедневието на гражданите ще се регулират на база на препоръки на Националния оперативен щаб, по Закона за здравето и със заповеди на министъра на здравеопазването. 

След като бъде одобрен от правителството, проектозаконът трябва да бъде внесен в Народното събрание. Очаква се парламентът да се събере и да заседава още тази седмица, за да гласува новата законодателна рамка, с която автоматично да бъде отменено извънредното положение. БНР

1 коментар
04 Май 2020 11:07 | �������������-����������
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ВМЕСТО ДА ПРЕДСТАВЯ ПРОЕКТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА ПРЕДСТАВИ ОСТАВКАТА СИ -ОСТАВКА, ОСТАВКА
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар