Посланик Ема Хопкинс обяви какви промени ни чакат от утре заради Брекзит

31 януари 2020 09:20   4109 прочита


Промяна за таксите на студентите ще има, но още не се знае каква

Посланикът на Лондон в София: Промяна за таксите на студентите ще има, но още не се знае каква Около 6 хиляди български студенти учат във Великобритания, а и 2000 британци следват в България - най вече медицина, затова е важно те да продължат. Нека да знаят, че до края на 2020 г. ще учат при същите условия. Т

ова заяви посланикът на Обединеното кралство в София Ема Хопкинс пред Би Ти Ви по повод на Брекзит. Тя заяви, че вероятно промяна на условията, при които учат българите във Великобритания, ще има след края на тази година, но те не са известни засега. "Промяна ще има, ще я съобщим достатъчно рано, защото искаме всички тези талантливи млади хора да продължат да идват за обучение в Обединеното кралство", посочи Хопкинс и подчерта, че българските студенти са сред най-талантливите.

"Не знам дали ще има нови различни такси за следването, но редица британски университети ще искат да запазят възможността българи да идват да учат в тях, както и студенти от останалите страни членки на ЕС", каза още Ема Хопкинс.

blitz.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар