Поредна вечер на протест пред Съдебната палата в София 

10 юни 2021 06:07   966 прочита


 
 

СНощи бе поредната  вечер на протест пред Съдебната палата в София. Той е с искане за оставката на главния прокурор Иван Гешев и е организиран от инициативата „Правосъдие за всеки”. 

Същевременно от сутринта беше организирана нова форма на протест срещу главния прокурор Иван Гешев. След палатките и шатрите недоволни блокираха всички входове на Съдебната палата в София. Целта е да не допуснат Гешев да влезе в сградата. Дежурни на пост ще има всеки делничен ден от 09:00 до 17:00 часа. Акцията е на движение „БОЕЦ” и беше подкрепена и от политически партии. 

Нова форма на протест срещу главния прокурор (ВИДЕО+СНИМКИ) 

Палатковият лагер пред Съдебната палата се разрасна. 

„Това е едно начало – оставката на Гешев. Това е основното ни искане”, заяви Георги Георгиев, гражданско движение „БОЕЦ”. 

От 09:00 сутринта недоволни окупираха централния и останалите четири служебни входа на Съдебната палата. Заканиха се, че Гешев ще бъде спрян с жива верига, за да не отиде на работното си място. 

Акцията е дело на движение „БОЕЦ”. Протестиращите уверяват, че няма да пречат на гражданите и институциите да си вършат работата. 

„Не скверним тази сграда. Тя ще ни трябва, в нея да бъдат съдени от справедлив съд хората, които доведоха страната до тотално овладяване от корупция, заяви Камен Добрев, протестиращ. 

„На България не е нужен главен прокурор, тази длъжност трябва да бъде премахната”, смята Велислав Величков, „Правосъдие за всеки”. 

Сутрешна среща с главния прокурор така и не се състоя, макар че протестиращите очакваха, че той ще влезе със служебна кола през улица „Лавеле”. 

По обяд от пресцентъра на прокуратурата съобщиха, че главният прокурор е на работна среща в Габрово и Дряново. С магистратите там той е обсъдил борбата срещу битовата престъпност.

Петел бг

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар