Полицаите на национален протест за 30% скок на заплатите    

03 ноември 2020 07:22   3 коментара   3374 прочита


Полицаите на национален протест за 30% скок на заплатите 
  

Национален полицейски протест в неделя ще има. Това обяви председателят на синдикалната организация на служителите на МВР Валентин Попов след среща с ръководството на силовото ведомство. Попов участва в преговори за увеличение на заплатите на служителите в системата. 

От ръководството на МВР напомнят, че е предвидено възнагражденията да се вдигнат с 10 % от 1 януари. Синдикатите настояват увеличението да е 30%, защото също са сред служителите на първа линия в борбата с коронавируса. След края на срещите с всички синдикални организации, в МВР ще се проведе и заседание на Съвета за социално партньорство. 

„10% няма как да спрат протестите ни, защото точно тези проценти станаха причина за тия протести. Няма как да го приемем, освен като неоценяване труда на колегите и като обида за тях”, каза Попов пред NOVA. 

3 коментара
03 Ноември 2020 09:30 | една баба
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Имам питане . Защо не стачкуват работниците в частния сектор, а винаги стачкуват теи, които получават заплати от бюджета . Иначе ги подкрепям.


03 Ноември 2020 10:08 | �� �����
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Хрантутници, мишки и простаци.
Вън всички от системата.
Да стават овчари и чобани и да си изкарват повече.
Ходят по кръчмите и ядат и пият без да плащат. Рекетират магазините и търговците. Ходят по хотели и мърсуват с любовниците си без да плащат. Прикриват целия крими контингент, пласьори и контрабандисти за пари.
Отвратителни гюбрета.


03 Ноември 2020 18:35 | Никаква скромност
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Полицаите са във всяко гърне -мерудия! Де спрете се де! Вашите майки, бащи, братя... и те ли взимат като вашите заплати, като вашите пенсии, и те ли се пенсионират на вашите години, и те ли взимат по двадесет брутни заплати при пенсиониране??? Вие чухте, че на лекари и хора, работещи на "първа линия" може би ще бъдат компенсирани /ама нека първо да видим/ и хоп! - "Ето ни и нас. " Ама моля ви се де, хайде по-скромно!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар