Петър Москов към политиците: Призовете симпатизантите си да се ваксинират 

21 октомври 2021 08:35   3 коментара   2916 прочита


 

Политиците трябва да свалят страховете на хората и да ги обединят около решение за изход, а не да ги използват за партиен рейтинг. Липсата на политическо лидерство е причината за задълбочаване на кризата с COVID-19 в България, заяви лидерът на КОД и представляващ Национално обединение на десницата Петър Москов.

Според него, политиците могат да бъдат най-полезни на българските граждани, ако използват предизборната кампания, за да я превърнат във ваксинационна кампания, нещо, в което служебното правителство на Румен Радев продължава да се проваля. Той обвини управляващите от началото на кризата в използване на страховете и притесненията на хората не, за да бъдат мотивирани за общо решение на кризата, а за повишаване на личните си изборни резултати.

Това, според Москов показва остра невъзможност на управленците ни да направят разлика между политиканстване и държавническо поведение. 
„Обществото има нужда от политиците си в трудни моменти и тежки решения. Българските политици се провалиха в това“, каза Москов. 
„Българските политици не сплотиха нацията в тази тежка криза, а я използваха, за да я разделят на електорати. Затова сега най-важната задача е да обединим гражданите“, категоричен е Петър Москов. 
„Решението е да си поставим една обща цел и тя е - да сложим край на влаченето от локдаун в локдаун“, смята председателят на КОД. 

„Очевидно е, че на този етап, като общество няма да постигнем 80% ваксинация, затова нека потърсим друго решение. Нека всички - и ваксинирани и неваксинирани се обединим. Да проведем мощна информационна кампания до края на годината и след това да спрем и да заживеем свободно и заедно, всеки както е решил за себе си, носейки личната си отговорност за своето решение, без ограничения и без локдауни, без някой да е задължен да пази другия, защото е взел различно решение. Много е важно да потърсим начин отново да се обединим като общество“, каза още Москов. 


 

3 коментара
21 Октомври 2021 10:04 | хахо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

А бе я се шибай отзад бе Пентаксим


21 Октомври 2021 11:30 | 321
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Еби се в гъза бе, педал!


22 Октомври 2021 05:56 | 666-ДЯВОЛАТ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ОТ ПЕДЕРАС АКЪЛ НЕ ИСКАМ-ОДИ СЕ ШИБАЙ С ФЕСОВЕТЕ ОТ ТУРЦИЯ ДЕТО ТЕ ЕБАХА СЪС СКЪПИТЕ И БРАКУВАНИ ЛЕКАРСТВА-ИЗРОД. ИСКАШЕ ДА ОТРОВИШ БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА С ТЯХ САМО И САМО ДА ЛАПНЕШ ПАРИТЕ. НА БЕСИЛОТО МОСКОВ ТИ ТРЯБВА ДА БЪДЕШ ОБЕСЕН.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар