Парламентът запази размера на партийните субсидии през 2021 г. и размера на семейните помощи 

26 ноември 2020 07:43   2163 прочита


 Припомняме, че партийната субсидия беше вдигната на 8 лв. при приемането на Бюджет 2020 през декември месец миналата година. Преди това беше предвидено тя да бъде 1 лев за действителен глас. 

Парламентът запази размера на партийните субсидии през 2021 г. Депутатите приеха текст, според който размерът на държавната субсидия през 2021 г. за действително получен глас да бъде в размер на 8 лв. Такъв бе размерът на партийната субсидия и през 2020 г., пише frognews. bg. 

Законът за политическите партии предвижда държавна субсидия се предоставя на партии, които на последните избори за народни представители са получили не по-малко от едно на сто от действителните гласове в страната и извън страната. Такава субсидия получават и коалициите, които на последните избори за народни представители са получили не по-малко от 4 на сто от действителните гласове в страната и извън страната. Между двете четения от "Воля" предлагаха субсидията на политическите партии да бъде 0 лв. на действително получен глас. 

 

Парламентът определи размера на семейните помощи за деца през 2021 г. 

Депутатите определиха и размерът на месечните помощи за отглеждане на дете за семействата със средномесечен доход на член на семейството за предходните 12 месеца по-нисък или равен на 410 лв. За семейство с едно дете в бюджета е предвидена месечна помощ е 40 лв., за семейство с две деца – 90 лв., за семейство с три деца – 135 лв. за семейство с четири деца – 145 лв. 

Народното събрание определи размерa на еднократната помощ при раждане на живо дете за 2021 г. За първо дете депутатите определиха помощ в размер на 250 лв., за второ 600 лв. и за трето 300 лв. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар