Папата пристигна в будистки Тайланд, ще се срещне с краля (видео)

20 ноември 2019 10:07   1890 прочита
Снимка: AP/БТА
Снимка: AP/БТА


Снимка: AP/БТА

Преводач на Франциск ще бъде негова братовчедка и приятелка от детските години

Папа Франциск пристигна на посещение в Тайланд - първи етап от азиатската му обиколка, която ще го отведе и в Япония, съобщиха осведомителните агенции.

Визитата на Светия отец в Тайланд е планирана така, че да съвпадне с 350-годишнината от пристигането на първите папски пратеници в Сиам, старото име на Тайланд.

Католиците в предимно будисткия Тайланд са много малко - под 2 процента от населението.

В Банкок папата ще се срещне с краля Маха Ваджиралонгкорн (Рама Десети), с върховния будистки патриарх, с водачи на Католическата църква и студенти, ще отслужи литургия на главния стадион на Банкок, на която ще присъстват около 40 000 вярващи.

В Тайланд негов преводач ще бъде неговата братовчедка и приятелка от детските му години, 77-годишната монахиня Ана Роса Сиволи, която от повече от 50 години работи в тайландски училища.

В послание до тайландците, разпространено преди пристигането на папата в Банкок, той подчерта заслугите им като "мултиетническа нация", направила много за "хармонията и мирното съвместно съществуване" не само в страната, но и в Югоизточна Азия. В посланието си Франциск изрази и надежда, че визитата му ще допринесе за укрепване на приятелските връзки между католици и будисти.

източник: dnes.dir.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар