Отстраниха от работа френски полицаи след насилие срещу чернокож 

27 ноември 2020 11:57   1890 прочита


Отстраниха от работа френски полицаи след насилие срещу чернокож 
 
 

 
 
 
 
 
Отстраниха от работа френски полицаи след насилие срещу чернокож 
Няколко полицаи в Париж са временно отстранени от длъжност след публикуването на видеозаписи, показващи как бият чернокож мъж. Служителите на реда използвали и сълзотворен газ срещу него без очевидна причина. 

Жертвата на насилието е музикален продуцент, а полицаите влезли след него в студиото му, след като го видели да върви по улицата без маска. 


 
Това се случва в момент, когато парламентът одобри на първо четене законопроект, ограничаващ възможността за заснемане на действията на полицията. Текстът предизвика остри реакции на журналисти и правозащитни организации. Според тях, по този начин проявите на полицейска жестокост биха останали неразкрити и ненаказани. 

"Кадрите са неописуеми, те са изключително шокиращи и веднага след като разбрах за случилото се поисках временното отстраняване на тези полицаи. Когато фактите бъдат установени от правосъдието, защото вече тече разследване, ще поискам полицаите да бъдат уволнени. Те опетниха униформите на Републиката", каза министърът на вътрешните работи на Франция Жерал Дарманен, цитиран от Нова тв. 
 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар