От 1 юни плажовете очакват туристите

06 май 2020 09:37   2492 прочита


На 1 юни плажовете на морето ще бъдат готови за началото на летния туристически сезон. Това обяви в сутрешния блок на БиТиВи туристическият министър Николина Ангелкова. Тя посочи, че в указанията за едно плажно място пространството трябва да бъде 8 квадрата. За един чадър с два шезлонга нормалното разстояние е 16 квадрата, но Ангелкова е поискала разстоянието да бъде 20 квадрата за сигурност.

По думите й много трудно и много предизвикателно ще бъде лятото, защото е с много неизвестни. Ангелкова се надява летният туристически сезон да стартира от 1 юли, когато евентуално да можем да посрещнем и чужденци от държавите, които са нискорискови от гледна точка на заразата с коронавирус. Винаги българите са били пазар номер едно, на който разчитаме по отношение на туризма. Безплатните чадъри и шезлонги са едни от мерките, които се предприемат за спасяването на летния сезон, каза тя.

Ангелкова е предложила още на Министерския съвет при това положение да бъдат намалени концесионните възнаграждения. Нито концесионерите, нито наемателите, нито туроператорите, ресторантьори и хотелиерите не очакват печалба това лято, изтъкна туристическият министър. За хотелите са изготвени указания и препоръки, като са съгласувани с Министерство на здравеопазването.

Ангелкова очаква другата седмица официално да бъдат обявени всички указания, които да спазват всички. Разстоянието между масите в ресторантите ще бъдат 1.5 метра./news.bg


Още за: плаж   сезон   година   Още от: България и свят

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар