Освобождават цялото ръководство на Тотото 

14 януари 2022 07:55   1 коментар   2545 прочита


 

 

Министърът на спорта Радостин Василев (ИТН) ще освободи в понеделник цялото ръководство на „Българския спортен тотализатор“, съобщи той на извънреден брифинг в четвъртък. 

 

В същото време според подписаното четиристранно споразумение за управление между „Продължаваме промяната“, БСП, ИТН и „Демократична България“ предстои „анализ на ефекта от одържавяване на лотариите и спортния тотализатор“. 

„В понеделник освобождавам всички членове на съвета на директорите и изпълнителния директор на „Българския спортен тотализатор“. По първи мои анализи има изключително тежки проблеми в БСТ. В последните шест години четири са на загуба. Ще преминем към ново ръководство на БСТ“, каза Василев. 

Той допълни, че най-вероятно промени ще има и в ръководството на другите дружества, на които е принципал – „Национална спортна база“, „Академика“, „Сердика спортни имоти“. 


„Изключително много проблеми. Другата седмица взимам решение за продължаването на работата на тези дружества и по личния състав на управлението им. В тотото в последните шест години четири са на загуба, последните две години са с 8 и 11 милиона лева печалба. Тепърва ще анализираме договорите, сключени в последните няколко месеца от настоящото ръководство на тотализатора, но с изпълнителния директор сме взели решение, че в дух на консенсус ще преминем към ново ръководство“, коментира Василев. 

„Преструктурирам изцяло структурата на министерството, създавам до десет дни нов устройствен правилник. Голяма част от хората, които работят в това министерство, ще бъдат освободени по различни причини, някои от тях ще бъдат дадени на компетентните органи за действията си. Другите ще преценяваме каква отговорност може да им се търси. Порочни практики в структурите на министерството, разговарял съм вече с премиера по този въпрос и с финансовия министър. Имам пълен картбланш, аз съм станал министър именно за да въведа ред в тази система“, допълни той. 

През февруари 2020 г. държавата през „Български спортен тотализатор“ стана монополист на лотарийните игри, след като частните лотарии на хазартния бос Васил Божков преустановиха дейност. 

Сменено бе и ръководството на държавното предприятие, като изпълнителен директор стана бившият кадър на „Информационно обслужване“ Любомир Петров, припомня „Mediapool“. 

Той бе назначен по инициатива на бившия финансов министър Владислав Горанов, като по същото време в държавното предприятие влязоха и двама експерти от Министерство на финансите – директорът на дирекция „Данъчна политика“ Людмила Петкова и началник на отдел в дирекция „Данъчна политика“. 

1 коментар
14 Януари 2022 19:14 | Стефанов
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Главната особеност на работещите в хазарта е мошеници. Колкото по-нагоре, толкова по-големи.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар