Още по-скъпо на почивка в Гърция! Магистралните такси в южната ни съседка тръгват нагоре

03 декември 2023 00:37   2779 прочита


За настоящата година цените не се покачиха, защото правителството на Мицотакис блокира повишението след споразумение с фирмите, които поддържат националната пътна мрежа

Скачат цените на магистралните такси в Гърция от началото на следващата година, съобщиха от Министерството на транспорта в Атина, съобщава БНР.

Говорителят на правителството в Атина обяви нови по-високи цени на платените пътища в Гърция от първи януари следващата година. Цените се покачват постепенно в рамките на три години.

През следващата година при увеличение на таксите с около 8% пътуването на лек автомобил по отсечката Солун - Атина цената ще е струва 34 евро, маршрутът Атина - Патра - 13 евро, за Атина - Янина ще се плаща 42 евро на автомобил. През следващите две години от 2025 година върху тази цена ще се начисляват нови 2 процента увеличение.

За настоящата година цените не се покачиха, защото правителството блокира повишението след споразумение с фирмите, които поддържат националната пътна мрежа.

От началото на следващата година обаче влиза ново споразумение с по-високи цени, съобразени с индекса на инфлацията, подчертават от Министерството на транспорта./факти.бг

 


Още за: Гърция   такси   Още от: България и свят

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар