Обсъждат на второ четене промените за извънредния труд в МВР 

23 септември 2020 08:09   2 коментара   1789 прочита


Обсъждат на второ четене промените за извънредния труд в МВР 
 

На първото за седмицата пленарно заседание парламентът ще обсъди на второ четене промените в Закона за МВР, уреждащи заплащането на извънредния труд на служителите с ненормиран работен ден, предаде репортер на БГНЕС. 


Вносители на текстовете са управляващите от ГЕРБ, които искат да премахнат сега действащата уредба. Спрямо нея, положеният труд в работни дни над установеното работно време не представлява извънреден труд, поради което не се компенсира с възнаграждение. Служители на ненормиран работен ден пък регулярно полагат такъв, отчитат вносителите. Така те предлагат друг, при който всеки труд, положен извън установеното редовно работно време до 70 часа на 3-месечен период и 280 часа годишно, да се отчита като извънреден труд и да се компенсира с парично възнаграждение. 

За държавните служители, извън тези с намалено работно време и работещите на смени, ще се установи дневно отчитане на положения труд. Така ще отпадне и компенсирането с допълнителен платен годишен отпуск до 12 дни за положеният труд над дневното работно време. Приемането на тези промени ще доведе и до повишаване качеството на работата и мотивацията на служителите на МВР, пишат в мотивите си вносителите на законопроекта. 

2 коментара
23 Септември 2020 10:38 | Онзи
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Променят закони, увеличават заплатите, дават им допълнителни бонуси, герберастите се страхуват, че народа ще ги измете и едничкото им спасение са полицаите. А, че МВР има над 1 милиард бюджет, че имаме най много полицаи на глава от населението, че няма нито едно ракрито поръчково убийство, че в селата бабите и дедовците ни всеки ден са ограбвани и бити, че мвр не миже да се пребори нито с корупцията нито с престъпността в цяла България, не е важно.


23 Септември 2020 15:04 | Онзи
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Цъкаш ли минуси, дежурен герберски трол? С това осмисляш жалкия си животец.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар