Новият парламент във Великобритания се събира днес, утре влиза сделката за Brexit

19 декември 2019 08:05   3714 прочита


Очаква се кралица Елизабет II да произнесе тронна реч пред членовете на двете камари

Официалният старт на работата на новия парламент във Великобритания ще се състои днес. Очаква се кралица Елизабет II да произнесе тронна реч пред членовете на двете камари. Във вторник депутати се събраха, за да преназначат председателя на Камарата на общините Линдзи Хойл, която беше избрана през ноември. Утре пък консерваторите в парламента ще поискат предсрочно одобрение от Камарата на общините за споразумението с ЕС относно Brexit, самият документ ще бъде представен утре. 

"Този петък парламентът ще даде тласък на споразумение с ЕС, а след това този нов демократичен парламент, парламентът, изразяващ волята на хората, възнамерява да направи нещо. И, г-н председател, знаете ли какво ще правим? Какво ще бъде? Мисля, че можете да се досетите. Ще приложим Brexit - и дори вашият папагал, г-жо Председател (Хойл има папагал), знае тази фраза", каза британският премиер Борис Джонсън. 


Речта му бе посрещната с аплодисменти. Премиерът като победител в изборите поздрави всички депутати за избирането им и призова за уважение към жертвите на последното терористично нападение на Лондонския мост. 

Основната задача на неговата партия, освен Brexit ще бъдат подкрепа за образованието и помощ за националната здравна система. В отговор на последните изявления на шотландски политици, Джонсън потвърди, че категорично възразява срещу втори референдум за независимостта на региона.

Traffic.News

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар