Напрежение Москва-София!  Русия спира полетите на своите туристи за България 

05 май 2021 06:02   4 коментара   3850 прочита


  


Русия спира полетите на свои туристи за България - за това алармираха от Регионалната туристическа камара. Това се случва след призива на руския политик Владимир Жириновски, един от най-горещите привърженици на президента Владимир Путин, който поиска държавата официално да забрани купуването на имоти в България, както и пътуванията до страната ни с туристическа цел. 
След като британските и германските туроператори анулираха полетите до България за месеците май и юни, сега това се случва и с полетите от Русия. 

"Полетите им за Бургас за месец май са отменени, като следваща дата не е поставена. Също така имаме информация от руски граждани, че в момента нашето посолство не издава визи за България. Визи се издават само за смесените бракове", заяви Христина Славова от Бургаската регионална туристическа камара. 

 
 
В Поморие, дори в квартала, станал известен като "Малката Москва", не се чува руска реч. Няма ги собствениците на имоти, които си идват през лятото в България. 

"Резервации правят. Всички очакваха решението при какви условия ще се влиза в България, но на този етап предплата не взимаме от руски туристи, тъй като миналата година се налагаше да ги връщаме. И миналата година имахме много резервации, но всички знаем какво се случи през сезона", обясни управителят на хотел в Поморие Деляна Цонева. 

Александър от две години живее в България. Казва, че след забраната да пътуват в Турция сега руснаците няма да почиват и на нашето море. 

"Все едно е какво е казал Жириновски, главно е това, което е казал диктаторът. А диктаторът отмени полетите за България, както знаете преди това ги отмени и за Турция. На този етап всички полети са забранени. Пропагандата е, че България не може да приеме тези полети, разбира се това не е така. Досега летяха, нямаше проблем", категоричен е Александър Викторович. 

Миналото лято спадът на руските туристи е бил 60-70%, на места до 80% основно заради пандемията. От бранша казват, че сега ситуацията е още по-сложна заради напрежението в дипломацията между България и Русия. 

 dnes.bg 
 

4 коментара
05 Май 2021 09:27 | хаха
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Значи, българското посолство не издава визи, ама Путин е виновен...


05 Май 2021 11:10 | аз
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Няма, няма и пак няма, но бетон и хотели бол. Ха сега си ги изяжте.


05 Май 2021 11:30 | Хич
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Хич да не ви пука. Както винаги братския американски народ ще помогне. Сега като се заредят - чартър след чартър, кораб след кораб от САЩ... Ум да ти зайде. Хотелите, ресторантите и плажовете няма да стигнат. Долари колкото песъчинките ще залеят нашето краймория. Уха-а-а, пей народе...


05 Май 2021 13:19 | луда работа
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Луда работа. Имали съмнения за нещо си там и цръц в медиите. Ха после и външно министерство да се покаже ного послушно на чичо Сам. Подлизурковци сме си и това е. Нещо се оповестява като има абсолютно сигурни доказателства и то след като се направи необходимото на дипломатическо нива. Дори да има нещо какво пречи тия да са го правили в ролята си на мутри или да са изпълнявали поръчка на мафията???
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар