Най-малко 22-ма студенти са убити при терористична атака в Кабул 

03 ноември 2020 07:43   4445 прочита


Най-малко 22-ма студенти са убити при терористична атака в Кабул 
 

Много невинни хора в столицата на Афганистан загубиха живота си, вследствие на терористична атака. 


реклама 
Най-малко 22 души бяха убити днес, когато екстремисти атакуваха един от главните университети в Кабул при жестоко, продължило часове нападение, при което студенти останаха в локви кръв в аудиториите, съобщи АФП. Малко по-късно "Ислямска държава“ пое отговорност за кървавата баня. 

Нападението срещу университета в Кабул, което дойде на фона на нарастване на насилието в Афганистан, бележи втория път за по-малко от две седмици, когато образователна институция в столицата е взета на мушка от терористи, пише plovdiv24. bg. 

Оцелелите описаха ужасяващи сцени след инцидента. Първо атентатор-самоубиец се взриви в кампуса. След това двама въоръжени мъже започнаха да стрелят, казаха служители, хвърляйки в бягство стотици студенти. Фрейдун Ахмади, 23-годишен студент, разказа пред Франс прес, че е бил в час, когато в университета е избухнала стрелба. 

"Бяхме много уплашени и си мислехме, че може да е последният ден от живота ни. Момчета и момичета викаха, молеха се и викаха за помощ", каза Ахмади и добави, че и други студенти са били под обсада повече от два часа, преди да бъдат спасени. Будещи тревога снимки, публикувани онлайн, показаха телата на убитите студенти, лежащи до бюрата и столовете. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар