Разширяват Е-79 в отсечката с. Драгичево-Владая

13 май 2011 00:08   4249 прочита
И. Петров
И. Петров


И. Петров

Главен път Е-79 в отсечката Драгичево-Владая ще бъде разширен, съобщи вчера областният управител на Перник Иво Петров. На този участък стават много катастрофи, на среща с министър Росен Плевнелиев коментирахме това и той обеща, че пътят ще бъде направен, след като приключи строежът на магистрала "Люлин", обясни губернаторът.

За разширяването на трасето има проект, който трябва да бъде актуализиран. Разработката обхващала трасето от бензиностанция “Лукойл” до "Черния кос".

Сега на входа на София се образуват ежедневно задръствания заради стесняването на платното. Проблемът се задълбочи и заради това, че КАТ вече не спира камионите в пиковите часове. Тежкотоварните машини преди се отбиваха на паркинг край пернишкото село Драгичево сутрин от 6.30 до 8.30 ч. и вечер от 17.30 до 19.30 ч., но по искане на Агенция “Пътна инфраструктура” практиката е прекратена.

Направо е ужасно. Камионите се движат бавно и затрудняват пътуването между Перник и София, обясниха шофьори. Особено в петък, когато столичани се изнасят по родните си места, и в неделя, когато се прибират, се създава временна организация на движението, като КАТ пуска за движение по две платна, за да се избегнат колоните от чакащи автомобили, но и това често не помага.


Още за: И. Петров   път   разширяване   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар