На 11 декември започва ваксинацията в Турция 

02 декември 2020 05:30   2356 прочита


На 11 декември започва ваксинацията в Турция 
 

Турция е една от страните, където първо ще започне ваксинацията срещу коронавируса. По първоначална информация това ще се случи след 10 дни. 

На турските здравни работници ще се прилага китайска ваксина срещу коронавирус от 11 декември, предаде Ahval, цитирани от News. bg. 

Това съобщи министърът на здравеопазването Фахреттин Коджа във вторник, в съответствие с съобщението, направено от президента Реджеп Ердоган през уикенда. 

Понастоящем Турция е в етап 3 на китайската ваксина COVID-19 върху високорискови здравни работници и доброволци със среден риск. 

Според официални представители на страната не са докладвани големи странични ефекти. 

Анкара подписа договор за закупуване на 50 милиона дози от ваксината от китайската Sinovac Biotech и също така прояви интерес към закупуването на ваксината на Pfizer и BioNTech. През уикенда Ердоган обяви, че ваксината ще се прилага безплатно, започвайки от здравните работници през декември. 

Междувременно турското министерство на здравеопазването във вторник съобщи за 30 110 нови случая и рекордните 190 смъртни случая през последните 24 часа. 

Тези резултати поставят страната сред тези с най-висок денонощен брой новозаразени, включително Бразилия и САЩ. 

Турция проведе и втория си уикенд с частичен комендантски час, като същевременно затвори училищата, които продължават онлайн обучението до края на годината. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар