„Мирър“ гръмна: Борис Джонсън подава оставка! Причината е шокираща!

18 октомври 2020 15:40   2982 прочита


Това ще се случи напролет, защото често се оплаквал, че не може да живее със заплата на премиер от 150 402 британски лири годишно

Борис Джонсън планира да подаде оставка като министър-председател следващата пролет, смятат депутатите тори. Те казват, че той се е оплаквал често, че не може да живее със заплата на премиер от 150 402 британски лири годишно. Но иска още шест месеца, за да се уреди.

Твърди се, че той завижда на своята предшественица Тереза Мей, която е спечелила над 1 милион британски лири като лектор, откакто е напуснала поста премиер миналата година. Джонсън смята, че би могъл да печели поне двойно повече от това, пише в. Монитор, цитирайки „Мирър“.

Малко преди да се нанесе на №10, той е направил 160 000 паунда за един месец от две речи. Платили са му и 23 000 британски лири за месец за обикновена вестникарска колона. Един от депутатите сподели: „Борис има поне шест деца, някои от които са доста малки.

Той трябваше да плати пари и на бившата съпруга Марина Уилър като постановление от развода им.“ Джонсън трябва да се грижи и за бъдещото образование на шестмесечния си син Уилфред. Изпращането му в елитната школа „Итън“ ще струва 42 500 паунда на година.

От останалите бивши премиери Дейвид Камерън печели 120 000 британски лири за реч, а Тони Блеър – 22 милиона британски лири от лекции и консултации. Сега тече трескава задкулисна дейност за надпревара за позиции за бъдещ премиер.

Очакват се петима претенденти: финансовият министър Риши Сунак, външният министър Доминик Рааб, началникът на кабинета Майкъл Гоув, бившият министър на здравеопазването Джеръми Хънт и бившият министър на отбраната Пени Мордонт. Фаворитът на букмейкърите е Сунак, тъй като той е дарил 300 милиарда британски лири в брой за COVID-19. Гоув ще получи подкрепата на главния помощник на Джонсън Доминик Къмингс, който го съветваше, когато беше секретар по образованието.

Като първи секретар и заместник-премиер Рааб има предимството, че свърши доста работа, докато Джонсън беше болен от COVID-19 тази година. Но и Хънт не е загубил надежда и може да потърси подкрепа сред депутатите в Камарата на общините./БЛИЦ

 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар