Медведев: Имаме достатъчно от всички оръжия

24 януари 2023 20:32   1187 прочита
сн.Бгнес
сн.Бгнес


сн.Бгнес

Бившият руски президент и премиер Дмитрий Медведев отговори във вторник на информации на Запад, че Русия изпитва недостиг на ракети и артилерийски боеприпаси, като каза, че оръжейните запаси на Москва са достатъчни, за да продължи да се бие в Украйна, цитира думите му Ройтерс.

"Нашите опоненти наблюдават, те периодично правят изявления, че нямаме това или онова... Искам да ги разочаровам. Имаме достатъчно от всичко", каза Медведев по време на посещение в завод "Калашников" в Ижевск, на около 1000 километра източно от Москва, цитира news.bg.

Във видео, публикувано в канала му в "Телеграм", се вижда как Медведев инспектира автомати Калашников, артилерийски снаряди, ракети и дронове.

Украински и западни военни заявиха, че Русия е изправена пред недостиг на оръжие, след като е изстреляла хиляди артилерийски снаряди и ракети срещу Украйна, откакто нахлу точно преди 11 месеца.

Медведев каза на официални лица по време на посещението, че дроновете са особено необходими за "специалната военна операция" в Украйна.

Както Русия, така и Украйна използват дронове в множество атаки от началото на войната, тъй като те са сравнително евтини, прецизни и се смятат за по-безопасни от пилотираните самолети.

Иран достави на Русия така наречените "дронове камикадзе", както и ракети земя-въздух за конфликта, което доведе до нови санкции на Запада срещу Техеран.

Медведев, някога смятан от Запада за най-добрата надежда за сближаване с Москва по време на президентството му между 2008-2012 г., се превърна в един от най-острите "ястреби" на Кремъл.

След като се оттегли като президент през 2012 г., за да направи път за завръщането на Владимир Путин на висшия пост, Медведев беше почти осем години министър-председател на Русия, преди да бъде отстранен в началото на 2020 г.

Сега той е заместник-председател на Съвета за сигурност и миналия декември стана ръководител на нова военно-промишлена комисия, която да наблюдава производството на оръжия в подкрепа на войната.

Миналата седмица той каза, че поражението на Русия в Украйна може да предизвика ядрена война./Факти.бг

 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар