Мая Манолова: Нямам такова решение в момента - да се върна в партийната работа

30 май 2019 10:44   2373 прочита
Снимка: Булфото
Снимка: Булфото


Снимка: Булфото

Тя добави, че обмисля следващите си стъпки като омбудсман

Обмислям своите стъпки като омбудсман, бих започнала да обмислям друго, ако се убедя окончателно, че усилията ми, тези на екипа ми и на гражданското общество не дават резултат. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV Мая Манолова в отговор на въпрос дали обмисля да се занимава отново с партийна работа.

Тя даде пример, че в дискусията за Топлофикация е нямало представители на Столична община.

Те имат време за всичко друго, но не и за това какво плащат гражданите, добави тя.

"Ако реша да се кандидатирам за друга публична позиция, това няма как да остане държавна тайна, кабинетен сговор и по тъмна доба... Ако реша да участвам в състезание, ще го обява публично и абсолютно прозрачно. Нямам такова решение в момента - да се върна в партийната работа", заяви още Мая Манолова.

Тя добави и че няма нужда всеки път да я свързват с всяко място в политиката, което предстои да се оваканти.

"Едно е ясно, че на каквато и позиция да съм, със сигурност на първо място ще бъдат проблемите и правата на гражданите. Това ще е първият ми приоритет независимо дали ще се върна в адвокатската си кантора, или ще се занимавам с друга публична позиция", каза омбудсманът.

Манолова коментира и ниската избирателна активност, която, по думите й, показва голям разрив между политиците и гражданите.

"При 51 и повече процента активност в Европа нашите 30 и малко показват, че е налице огромна пропаст между гражданите и партиите. Хората не очакват да бъдат представлявани от партиите, които предлагаха своите оферти на тези избори. Това е драстична разлика, която не е от вчера, но сега стана по-видима от всеки друг път и няма как да си затворим очите", каза още омбудсманът.

Манолова добави, че това показва липса на доверие в държавата, в институциите и в политическите партии.

"Казвам го с неудобство, защото и аз представлявам държавна институция", коментира още обмудсманът.

източник: dnes.dir.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар