Макрон призова за повече сътрудничество, за да бъде пресечено финансирането на тероризма

27 април 2018 09:44   2139 прочита
Снимка: Reuters
Снимка: Reuters


Снимка: Reuters

Френският президент приветства факта, че около 80 министри, представляващи 72 страни, присъстват на конференцията в Париж

Френският президент Еманюел Макрон призова днес в Париж в края на двудневната конференция за борба срещу финансирането на тероризма, за повече сътрудничество, за да бъдат лишени джихадистките движения от пари и от средства за действие, предаде Франс прес.

"Нашите врагове проникват в сърцата на нашите общества. Те използват всички съвременни форми на финансиране. Трябва да преминем на нов етап в борбата срещу ДАЕШ и Ал Каида", призова Макрон пред участниците във форума, провел се в голямата зала на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

"Трябва да изсушим корените на тероризма. Той се храни от трафика на хора, на дрога, на оръжия", каза Макрон. Той отправи призив за поемане на ангажимент за прозрачност и мобилизация в усилията за пресичане на финансирането на тероризма.

Макрон приветства факта, че около 80 министри, представляващи 72 страни, присъстват на конференцията и че те са изготвили "Парижки дневен ред", включващ списък на силни ангажименти, като споделяне на разузнавателни данни, борба срещу анонимността на трансакциите, идентификация на източниците на финансиране, колективен ангажимент по отношение на уязвимите страни, предугаждане на отклоняването за терористични цели на новите финансови инструменти и др.

Макрон нарече конференцията на 72-те страни в Париж "Парижка коалиция". Участниците във форума подписаха обща декларация и Макрон обяви, че Австралия е приела да организира следващата среща на тази нова коалиция, която ще се проведе догодина. На нея ще бъде направен преглед по постигнатия напредък в областта на пресичането на финансирането на тероризма.

източник: btvnovinite.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар