Майк Помпео: Китай укрива информация за коронавируса 

25 март 2020 07:30   1 коментар   3878 прочита


 Китай укрива информация за коронавируса. Това заяви държавният секретар на Съединените щати Майк Помпео в интервю за Washington Watch radio program, предаде Ройтерс. 

По думите му, Пекин споделя със закъснение информацията за Ковид-19, което поставя в риск живота на хората в световен мащаб. 

„Моето притеснение е, че с това укриване, с тази дезинформация, с която се занимава Китайската комунистическа партия - се пречи на света да се сдобие с информацията, необходима за предотвратяването на по-нататъшното разпространение на коронавируса или на това текущата ситуация да се повтори“, каза Майк Помпео, както и призова за по-голяма прозрачност по отношение на Ковид-19. 

Към момента броят на заразените с коронавирус по света е над 404 020, а смъртните случай са над 18 хиляди, предаде Франс прес. 

Страните, в които бяха регистрирани най-много смъртни случаи през последните 24 часа, са Италия - със 743 нови смъртни случая, Испания - с 514 и Франция - с 240. 

От полунощ Румъния е под пълна блокада. В страната вече е обявено извънредно положение и важи нощен полицейски час. Вече е забранено на хората над 65 години - най-застрашените от усложнения от вируса - да напускат домовете си. Останалите румънци ще могат да излизат само през деня, за да отидат на работа или да пазаруват хранителни и други стоки от първа необходимост

1 коментар
25 Март 2020 09:41 | �������������-����������
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

БАХ ВИ У КРАВАРИТЕ ЗАРЕЗАХТЕ ПЕЧАЛБИТЕ И САНКЦИИТЕ СРЕЩУ КИТАЙ И СЕ ПОСРАХТЕ ОТ СТРАХ-ДАНО СЛЕДВАЩИЯ ВИРУС ОТ КИТАЙ ДА ГО ПУСНАТ САМО НА ВАША ТЕРИТОРИЯ И ДА ВИ ИЗТРЕБИ ДО КРАК ДОЛНИ МРЪСНИ УБИИЦИ-ЩЕ ПОИСКАМЕ ОТ КИТАЙСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ ДА НИ СЪДЕЙСТВА И В БЪЛГАРИЯ ДА БЪДАТ УНИЩОЖЕНИ УБИИЦИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД-ТОВА СА АЛЧНИТЕ ИЗРОДИ В ПАРЛАМЕНТА И МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ. КАТО УМРАТ ДА ИМ СЛОЖАТ ПО ЕДИН МИЛИАРД ДОЛАРА И ПО ЕДИН МИЛИАР ЕВРО И МИЛИАРД ЛЕВА ТА КОТО ОТИДАТ НА ОНЯ СВЯТ ДА ИМА С КАКВО ДА ПРЕЖИВЯВАТ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар