Люта зима обхвана цяла Европа

07 януари 2017 11:31   1950 прочита
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС


Снимка: БГНЕС

Най-тежко е положението в балтийските страни и Русия

Мразовито време скова цяла Европа. Най-тежко е положението в балтийските страни и Русия.

В Москва температурите паднаха до минус 35 градуса през нощта. Заради снежните виелици в Централна и Северна Европа са блокирани много пътища. Тежка е обстановката и в планинските райони на Балканите. На много места е спряно е движението на тежкотоварните камиони.

Стотици селища в Полша, Чехия и Румъния са без ток заради скъсани електропроводи. Социалните служби в тези страни предприеха акции за издирване на бездомници, за да ги спасят от измръзване.

Силен мраз скова и Прибалтийските републики.

„Вчера 5 автобуса и няколко тролейбуса не можаха да излязат на работа поради студа. Днес всичко е наред, но имаме 24 коли с леки щети заради катастрофи поради заледяването”, съобщи Гинтарас Марчелис, директор на транспорта във Вилнюс, Литва.

Тежко остава положението и в Турция. От вчера там бяха отменени над 400 полета от летище Истанбул. Метеоролозите прогнозират лошото време да продължи и утре.

В Западна и Централна Турция се очаква „екстремно лошо време". Властите предупреждават пътуванията с автомобили да се извършват само ако е крайно наложително.

източник: btvnovinite.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар