Кварталите Столипиново и Токайто изнасят най-много проститутки в Европа

11 септември 2014 13:38   4396 прочита


България води класацията за трафик на хора с цел сексуална експлоатация

Ромските махали в Пловдив и Пазарджик - Столипиново и Токайто, изнасят най-много ромки проститутки във Франция. Страната ни заема челно място в черната европейска статистика за трафик на хора с цел сексуална експлоатация, сочи изследване на ЕС сред страните членки. На второто място след нас е Румъния. Това съобщи адвокат Милена Кадиева, изп. директор на фондация „Джендър Алтернативи”, цитирана от "Монитор". От 15 септември фондацията започва работа по съвместен двугодишен проект с френската организация „Амикал Дьо Нид”, финансиран с 240 000 евро срещу трафика на хора.

„Най-много малолетни и непълнолетни млади момичета от Източна Европа са от България и Румъния. Пловдивският регион и пазарджишкият излъчват най-много хора, които са пострадали и които после биват откривани във Франция.

Пострадалите жени и момичета от Пловдивско за миналата година са общо 72 лица, но неофициалната статистика е далеч по-сериозна”, призна адвокат Кадиева. По думите й данните през последните няколко години у нас за трафика на хора са изключително тревожни. Броят на жертвите се увеличава, а издадените ефективни присъди на трафикантите се броят на пръсти.

Една от основните причини за това е страхът у жертвите да свидетелстват. През 2005 г. са били образувани общо 159 дела за трафик в страната. Влезлите в сила присъди са 7, при които 33-ма трафиканти са осъдени. Жертвите са 211, от които 137 са жените, 15 са мъжете и 61 са децата./Блиц

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар