Красимир Каракачанов, ВМРО: Няма да подкрепим Радев за втори мандат. На този етап

13 април 2021 23:50   1551 прочита


Ня ма да подкрепим Румен Радев за президент на този мандат, заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той обаче поясни, че въпросът за президентските избори още не е поставен на масата.

Радев е силен кандидат, заяви още Каракачанов. Засега във ВМРО не са мислили кой да бъде техният кандидат-президент. Запитан дали това ще бъде той, Каракачанов отвърна, че "към днешна дата - не".

По-добре да има стабилност, да има правителство, подчерта Красимир Каракачанов.

Следващите парламентарни избори няма да са това лято, прогнозира той.

Предсрочни избори няма да има, защото никоя партия не иска да има служебно правителство от Радев. Трябва да има редовно правителство, за да има стабилност. Надявам се формациите в новия парламент да проявят здрав разум и отговорност, каза Каракачанов.

 

Българските политици обещават всичко като на циганска сватба - и каруцата, и коня, но след това забравят какво са обещали. Така всяко едно управление се изхабява, отбеляза военният министър и сподели, че е доволен от направеното от ВМРО през последните четири години в управлението.

По думите му най-голямата им грешка е била, че са се опитвали да решават споровете в коалицията с диалог, а очевидно е трябвало с "удари по масата".

На въпрос коя според него е била общата грешка на управлението Красимир Каракачанов без колебание отвърна, че това е било "някой да менторства на българина", без да разкрива конкретни имена.

Някой да менторства на българите - да им говори с поучителен тон сутрин, обед и вечер, при положение че все пак сме една от най-интелигентните нации в Европа, отбеляза вицепремиерът.

На тези избори решихме да играем сами вместо да правим коалиции с цел оцеляване или прескачане на бариерата. Една лоша дума не казахме за никого. Решихме да излезем с това какво сме свършили през мандата, а то не бе малко, заяви в началото на гостуването си в студиото на "Лице в лице" Каракачанов.

"ВМРО е организация на 128 години, ние не сме на тези избори като за последно", посочи той и допълни, че не съжалява, че не се явиха заедно с НФСБ.Епицентър.бг

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар