Котарак гигант се оказа звездата на международната фелиноложка изложба в "Кемпински-Зографски"

15 септември 2013 14:00   9198 прочита


12-килограмовият котарак Набиско от породата Мейн Куун се превърна в звездата на международната фелиноложка изложба в "Кемпински-Зографски". Там дефилираха над 100 писани от 40 породи, предава "Стандарт".

Организатор на събитето е Българската асоциация за елитни котки. Четириногите са от Русия, Украйна, Франция, Италия, Германия, Малта, Чехия, Испания, САЩ и от цяла България.

Едни от най-атрактивните участници са именно котките от породата Мейн Куун. Тяхното тегло може да достигне до 15 кг. Това е официално признатата най-едра порода домашни котки в света. Тяхна представителка се е разписала и като най-дългата котка на планетата в Книгата на рекордите "Гинес", с постижение от 1,23 м от носа до крайчеца на опашката. Името на котките Мейн Куун е комбинация от географското название на щата Мейн в САЩ, където са селектирани, и очевидната им прилика с енот (на английски coon). Често наричани "котки гиганти", те са активни, умни и дружелюбни. За разлика от останалите котки, тези харесват водата и обичат да играят с деца и кучета. Някои от расовите котки могат да достигнат цена над 5000 евро.

Изложбата е с благотворителна кауза и събраните средства ще бъдат дарени за нуждите на пациенти на детското отделение в Националната кардиологична болница.

източник: blitz.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар