Кошмарът в Смолян продължава! Броят на заразени расте 

30 юни 2020 07:56   2394 прочита


 Още 27 работници от смолянския завод са дали положителни проби за коронавирус 
По-рано през деня беше съобщено за 60 заразени. До тестването се стигна, след като 7 от работниците потърсиха лекарска помощ и се оказаха с положителни проби. Така общият им брой до момента става 87 души. Направени са 230 теста. 

В предприятието за производство на авточасти в Смолянработят общо 750 човека. Всички те ще преминат PCR тестове. 

Тестването е започнало по инициатива и за сметка на работодателя. 

През почивните дни предприятието беше затворено за 24 часа за дезинфекция. Предприемат се и допълнителни противоепидемични 
мерки. Спира се организираният превоз на работниците с автобуси. От фирмата обявиха, че от вторник възобновяват производствената си дейност на 50 процента. 

"С цел да продължи да функционира предприятието се търсят слабите места, критичните точки, където да се направи възможното с цел прекъсване предаването на инфекцията", заяви пред GLAS. bg д-р Мими Кубатева - директор на РЗИ-Смолян. 

"В ситуацията, в която се намираме, каквото и да направим, гаранции за опазване няма. Затова сме склонни и да ги оставим да работят, защото ако чакаме момент в който всички работници до един ще бъдат здрави, просто в скоро време не съм сигурна че ще дойде този момент. ", каза още д-р Кубатева. 

Заводът не работи от петък, но от утре работата ще бъде възстановена при строги противоепидемични мерки. Ще се спре служебният транспорт, защото се смята, че именно там може да е плъзнала заразата. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар