Коронавирусът уби бивш министър на отбраната 

28 януари 2021 07:26   2 коментара   4935 прочита


 

 
Бившият вoeнeн миниcтър в кaбинeтa нa CДC Гeoрги Aнaниeв e пoчинaл. Тъжнaтa нoвинa cъoбщи бившият зaм. -миниcтър и знaкoвa фигурa нa CДC Здрaвкo Зaфирoв в прoфилa cи във Facebook. 

„C иcкрeнa бoлкa Ви cъoбщaвaм, чe пoчинa бившия миниcтър нa oтбрaнaтa Гeoрги Aнaниeв. Прeкрaceн, cкрoмeн, рaбoтлив чoвeк и приятeл. Пoчивaй в мир, приятeлю. Пaзeтe ce хoрa! Кoвид нe прoщaвa! ”, нaпиca Зaфирoв. 

Гeoрги Aнaниeв е роден на 12 април 1950 г. в с. Косача, Софийско. Завършва техникум по металургия и механотехника в Перник. 
През 1974 г. завършва Висшия минно-геоложки институт в София. След обучение в Школата за запасни офицери "Христо Ботев" в Плевен е назначен за командир на взвод в мотострелковия полк в Момчилград. През 1996 г. е повишен в звание майор от запаса. 

От началото на 1992 г. при първото правителство на СДС начело с Филип Димитров е заместник областен управител на Софийска област. През същата година е назначен за заместник-министър на отбраната по военно-икономическите въпроси. През 1993 и 1994 г. е началник на управление в администрацията на Софийска област. 1995 - 1997 г. - депутат в 37-то народно събрание с листата на СДС. Член на Комисията по национална сигурност. Активно участва в разработването на Закона за отбраната и въоръжените сили. 

Министър на отбраната от 12 февруари 1997 г., когато е назначен в служебния кабинет на Стефан Софиянски. От май 1997 г. е министър на отбраната в правителството на Иван Костов. При ремонт на кабинета през декември 1999 г. е освободен от поста, на негово място за министър на отбраната е назначен Бойко Ноев. 

Ананиев става секретар по отбраната на президента Петър Стоянов. Предложението за назначаване идва лично от върховния главнокомандващ. Ананиев заема пост, който до този момент не съществува в президентството. 

Женен, има двама сина. 

2 коментара
28 Януари 2021 07:51 | БаБА ПАЧКА АЙДАРОВКА
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

МИНИСТЪР, БАНКА Е МРЪСНА ДУМА. ЛЕКА МУ ЗЕМЯ


28 Януари 2021 09:25 | Лилипут
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Човека е починал на 71 години (на тези години всеки има някакво смъртоносно заболяване), обаче медийната дезинформация и пропаганда веднага нарочиха убиеца на човека, а именно несъществуващ вирус убиец, който се определя единствено и само с парче пластмаса наречено Тест което реагира на кивита, праскове, грозде, сокове, кока-кола.. (високо съдържание на захар в кръвта на човека). ПОЗОР ЗА ВАС ПЛАТЕНИ МЕДИЙНИ МАРИОНЕТКИ!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар