Корабът със заразените филипинци напуска бургаското пристанище 

22 юли 2021 06:50   1061 прочита


  

Корабът със заразените филипинци напуска бургаското пристанище. 12 от общо 20 моряци са дали положителна проба за вируса. Един от тях почина, а друг е в бургаската болница в стабилно състояние. 


 
Екипажът е бил изолиран, а здравните власти в Бургас успокояват, че няма опасност заразата да се разпространи от моряците. До седмица ще стане ясно дали става въпрос за "Делта" варианта на вируса. Плавателният съд превозва зърно и въпреки карантината, товарната дейност на кораба не е била спирана, пише "Евроком". 

"Няма абсолютно никаква опасност, понеже никой от екипажа не е слизал на брега, както и никой от нашите работници и служители при товарния процес, не са се качвали на кораба. Няма абсолютно никакъв контакт и никаква опасност от заразяване. Тази сутрин в 06. 00 ч. приключиха товарните операции", обясни директорът на пристанището Янчо Даскалов. 

"Всеки кораб може да отплава с 1/3 от екипажа, така че решението го взема собственикът, но те въпреки всичко са под карантина, докато са на българска земя", каза по-рано директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров. 

 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар