Ќовините на югозападна Ѕългари€
“рагеди€: ÷€ло семейство повито в черно! ƒвама брат€ и бременна жена загинаха под свлачище “ежки дни за ƒеси —лава! “€ огромна си стои вкъщи, Ѕлагой вилнее по кръчмите (‘ото) © —н.: iStock.comяжте повече банани и авокадо, ето защо
   –егистрац舫абравена парола

 онгресменките от —јў осъдиха решението на »зраел да не ги допусне


16 август 2019 09:46   2079 прочита

—нимка: ј–/Ѕ“ј
—нимка: ј–/Ѕ“ј


—нимка: ј–/Ѕ“ј

ѕремиерът Ѕен€мин Ќетан€ху е съюзник на "исл€мофоби като ƒоналд “ръмп, каза »лхан ќмар


ƒвете демократки от  амарата на представителите в —јў осъдиха решението на »зраел да не ги допусне на сво€ територи€.

–ашида “лаиб и »лхан ќмар са мюсюлманки, които подкреп€т движението за бойкот на »зраел. ќткрити критички на “ел јвив, те нееднократно вл€зоха в словесни престрелки с президента на —јў ƒоналд “ръмп. ƒвете планираха да посет€т «ападни€ бр€г на река …ордан и »зточен ≈русалим при визита, организирана от палестинска организаци€, но »зраел отказа те да вл€зат в страната.

ѕо-рано вчера “ръмп призова »зраел да не ги допуска на сво€ територи€.

–ашида “лаиб, ко€то е дъщер€ на палестински емигранти, публикува в “уитър снимка на сво€та баба, ко€то живее на «ападни€ бр€г. “€ "заслужава да живее в мир с човешко достойнство" и забраната нейната внучка да влезе "е признак на слабост", защото "истината за това, което се случва на палестинците, е плашеща", написа “лаиб, ко€то е депутат в долната камара на  онгреса на —јў от щата ћичиган.

»лхан ќмар пък нарече израелското решение "обида за демократичните ценности". ќмар, ко€то представл€ва в  амарата на представителите щата ћинесота, сравни забраната с опита на “ръмп да блокира влизането в —јў на гражданите на исл€мски страни.

“ова решение на »зраел не е изненада, предвид факта, че премиерът Ѕен€мин Ќетан€ху е съюзник на "исл€мофоби като ƒоналд “ръмп", каза т€.

“ръмп от сво€ страна коментира, че »зраел е щ€л да покаже "гол€ма слабост", ако е бил разрешил на “лаиб и ќмар да вл€зат на негова територи€, предаде ‘ранс прес.

"“е мраз€т »зраел и цели€ еврейски народ и нищо не може да им промени мнението", написа американски€т президент в “уитър. “ой обвини двете законодателки в антисемитизъм.

“ези думи на “ръмп бързо предизвикаха полемика в —јў, като критиците обвиниха президента, че не е защитил две американки, при това избрани в  онгреса. —ред онези, които осъдиха израелската забрана, б€ха дори представители на най-пламенните поддръжници на »зраел.

източник: dnes.dir.bg

ќще за: демократки  —јў  решение ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.