Конете в киното: 10-годишният Багито плени Силвестър Сталоун

16 март 2019 11:14   3252 прочита
Снимка: btvnovinite.bg
Снимка: btvnovinite.bg


Снимка: btvnovinite.bg

Лучадор 13-ти по прякор Багито е българският представител на световна сцена

Конете символизират свобода и независимост. Често срещаме гордият им ход и във филмови продукции. Не е нужно нито да говорят, нито да се смеят, за да откраднат сърцата на зрителите. Връзката между конете и хората веднъж създадена е неразрушима, а отношенията винаги са много специални. Затова много актьори осиновяват конете си след края на филмовата продукция, в която участват. Сред тях са Виго Мортенсън, Джони Деп, Мадона, Елизабет Тейлър, Брат Пит и Никол Кидман.

Лучадор 13-ти по прякор Багито е българският представител на световна сцена. Той има участия в редица филмови и рекламни продукции. Тази година предстои и премиерата на Рамбо 5, където Багито е верен другар на Силвестър Сталоун.

Любопитки от снимачната площадка разказва в предаването „Тази събота” неговият собственик - известният български каскадьор и майстор на спорта Красимир Симеонов.

„С него се снимаха специфични сцени – ураганен вятър, който се прави от едни много големи вентилатори, пороен дъжд, който също е много притеснителен, в комбинация с ураганен вятър е доста опасно.

На мястото, на което се снимаше имаше кал, наклони. При това условие коня трябваше да седи на едно място, без аз да съм до него. Актьорът го оставяше в един момент, отдалечаваше се, имаше си игра, която беше важна, конят да е спокоен и силен. Конят е много важен да се чувства спокоен”, спомни си Красимир Симеонов.

Каскадьорът уточнява, че точно на този филм аз разбрал, че Сталоун е имал отношения с конете. „Никога не съм знаел, че той е имал отношения с конете, занимавал се е, язди доста добре и просто беше човек познавач, което още повече ме кара да се чувствам горд, защото хареса коня”, посочва Красимир Симеонов. По думите не е имало проблеми до последния ден на снимките.

Силвестър Сталоун до толкова свиква с Багито, че иска и да го откупи. Каскадьорът обаче е категоричен, че конят няма цена.

„Това е животно, което ми е като детето. Аз не си продавам конете. Аз не съм търговец и конете, с които се занимавам – те са за киното, за лични нужди, по простата причина, че просто който и друг да го купи, той няма как да го гледа по предназначение, а тези умения, трябва някой да му ги поддържа, да му ги доразвива”, обясни Красимир Симеонов.

Красимир се грижи за Багито вече 10 години. Самият той започва късно да се занимава с коне, но казва, че това е неговото призвание и най-голямата му любов. През годините той е изпълнявал каскади в някои от най-популярните кино филми като "Троя" (2003), "Ханибал" (2006), "Конан Варварина" (2011), "Непобедимите 2", "Непобедимите 3" и много други. През 2012г е и треньор на конете във филма "300:Възходът на една империя"(2014).

В България Багито е сред малкото специално тренирани коне за кино. Почти няма и специалисти, които професионално да работят с конете. За номерата, които Багито изпълнява, понякога са необходими месеци или години. Но освен ежедневните тренировки на манежа, за да бъде един кон в перфектна форма, са необходими и много лично внимание и грижа с любов.

източник: btvnovinite.bg


Още за: кино   коне   сцена   Още от: България и свят

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар