Кои са най-големите производители на строителна техника?

27 октомври 2021 16:51   2195 прочита


Строителната техника е от голямо значение в наши дни, като в комбинация със строителните материали те формират почти целия пазар на недвижими имоти в световен мащаб. Пазарът за камиони, багери, товарачи, валяци и други е много голям, но има производители, които се отличават с много високо качество. За тях решихме да пишем в тази статия, за да ви насочим към правилния избор. По-долу ще публикуваме кратка информация за всеки един голям бранд, който предоставя своите машини на пазара. И, понеже не искаме да губим повече време, ще преминем по същество. 

Английската компания JCB

Много хора познават марката JCB и я предпочитат пред останалите. Това е един от най-популярните производители на строителна техника с централен офис в Рочестър, Англия. Брандът е познат във Великобритания, Северна Америка, Южна Америка, Азия, Индия и други части на света. Фирмата произвежда голям брой багер – товарачи, трактори, валяци и още машини. Известна е и в България, тъй като много предприемачи залагат JCB техниката. Също така следпродажбеното обслужване на марката е перфектно и можете да откриете редица оторизирани сервизи за ремонт и продажба на резервни части за JCB.

Шведският бранд Volvo CE

Volvo CE (Volvo Construction Equipment) е популярна марка в производството на всякакви видове строителни машини. Компанията започва своя път в далечната 1832 година и до този момент е един от лидерите на пазара. Богатата продуктова гама включва багери, товарачи, валяци, самосвали и още видове техника за строителството. Известни са в цял свят, като България също попада в това число. Волво винаги е означавало високо качество и доказан произход. Естествено, че нямаше как да пропуснем  този бранд в нашата статия по темата.

Американската сила на Caterpillar

Строителната техника на CAT (Caterpillar) идва от САЩ, където е основна фирмата. Едва ли има строителен предприемач, който да не познава предложенията на компанията, тъй като те се разпростират в целия свят. Дебютът на марката е през 1925 г. и от този момент до ден – днешен, хората знаят за качеството на машините. Багерите, самосвалите, товарачите и валяците, са малка част от продуктите в портфолиото, което предлага и качествена земеделска техника. На фона на всичко това не бива да пропускате уникалните оферти на компанията. 

Komatsu японски концерн

Японците от Komatsu започват да създават селскостопанска и строителна техника още през 1927 година и не им трябва много време, за да достигнат до световните пазари. В наши дни компанията предлага мотокари, товарачи, багери, минни камиони и други в Азия, Северна Америка, Южна Америка и Европа. Много българи познават това име и му се доверяват, защото гарантира високо качество на продуктите си. Популярността на японците расте лавинообразно. Разбира се, вече могат да се намерят резервни части за всички марки и модели машини. 

New Holland от Пенсилвания, САЩ

Това е друга фирма с история в производството на строителна техника. Багерите и товарачите от този бранд са предпочитани от мнозина към днешна дата, а това се дължи на качеството им. За първи път New Holland се появяват в Пенсилвания, САЩ през 1895 г., но тогава са познати повече със селскостопанските си машини, но малко по-късно се обединяват с още няколко фирми и създават централен офис в Нидерландия. Днес те са сред предпочитаните марки. 

В обобщение

По-горе в публикацията посочихме петте най-известни компании за строителна техника. Вярваме, че ви е било интересно да опознаете големите корпорации в световен мащаб, за да се ориентирате, какви машини могат да ви бъдат полезни в работата. А сега, нека да ви пожелаем всичко най-хубаво и успехи във всяко поприще на живота. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар