Климкин: Спекулация е, че масово мобилизираме българи

16 февруари 2015 12:45   3038 прочита
Снимка: Ладислав Цветков
Снимка: Ладислав Цветков


Снимка: Ладислав Цветков

Спекулативни са твърденията за непропорционална мобилизация на българите, увери в София украинският външен министър Павло Климкин.

Той увери, че правата на българското малцинство се зачитат и Киев ще съдейства за изпращането на хуманитарна помощ за неговите представители в Донецка и Луганска области.

„В руските медии се появяват информации за непропорционарна мобилизация, но ние ще отговорим с реални числа на тези спекулации. Ето казвам ви - в последната вълна на мобилизация 20 души са мобилизирани от 200 хиляди етнически българи. Такива спекулации имаше и за руското малцинство такива спекулации се появяват в руските средства за масово осведомяване неслучайно и ние трябва да ги опровергаем”, каза Климкин.

Той подчерта, че са големи надеждите, че споразумението от Минск ще бъде спазено и тежкото въоръжение ще напусне зоната на конфликта между правителствените сили и проруските сепаратисти. В същото време, Климкин коментира, че до момента са засечени 112 изстрела по украинските позиции.

„Ние се надяваме че огънят ще бъде спрян, но при ескалация на конфликта сме в готовност да приложим всички мерки, така че да помогнем на нашите сънародници да разчитат на българската държава да запазят живота си и максимално бързо да се изтеглят от зоните на конфликт”, посочи българският външен министър Даниел Митов.


източник: btvnovinite.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар